Undervise på nettet med brug af iPad

Jeg har købt en iPad i år, og nu kan jeg slet ikke forestille mig at leve uden. Jeg downloader og læser bøger fra Amazon, læser artikler, besvarer e-mails, ordner min to-do-liste, søger på websider, planlægger mit arbejde i kalenderen osv.

Jeg er selvfølgelig interesseret i apps til at forelæse og undervise på nettet med. Mit mål har længe været at finde en effektiv og billig metode til undervisere (det er altid mit mål!).

Nu har jeg fundet “ReplayNote”, som er en app du kan købe i App store. Denne app er så nem at bruge, at du vil blive overrasket. Jeg synes, at værktøjet fungerer perfekt til kemi undervisning eller matematik undervisning, men faktisk tror jeg, at mange undervisere vil synes, at denne app kan bruges i deres undervisning.

“ReplayNote” app fungerer på den måde, at din skærm på iPad’en bliver til et whiteboard, som du kan skrive på og så optager app’en din tale mens du skriver formler. Det gode er, at du kan give forklaring undervejs. Mange lærere foretrækker værktøjer som denne app, frem for at bruge PowerPoint, fordi man nemmere kan vise eleverne processerne. Det giver tid til læreren, men også tid for eleverne til tænkning og refleksion.

Når du er færdig med din optagelse, så kan du uploade den direkte fra ReplayNote til YouTube. Så det er nemt og hurtigt. Du skal blot have oprettet din egen YouTube konto forinden. I YouTube kan du begrænse rettighederne til at se den færdige video, hvis du kun ønsker at dele den med din klasse/hold.

Her er et eksempel på optagelse med ReplayNote, hvor jeg har lavet et link til videoen på min YouTube kanal. Jeg har lagt linket ind i mit kursus i det norske Learning Management System “itslearning”. Jeg har valgt, at min video skal afspilles i et nyt vindue. Det kan du vælge at gøre i itslearning med funktionen “åbner i nyt vindue”, som er en mulighed du kan vælge, når du laver et link.

Sådan her ser det ud i min YouTube kanal. Du kan gøre linket “usynligt” i YouTube, så er det kun de personer, der kender linket, der kan se den. Så kopierer du linket og sætter det ind på en side i dit kursus, som jeg har vist i eksemplet foroven.

 

Top 20 apps til undervisning
Hvilke apps kan du anbefale til undervisning og hvorfor? Send mig en e-mail og fortæl mig om det, og så vil jeg lave en Top 20 for Apps til undervisning og bringe den i næste nyhedsbrev. Skriv til anita@expectlearning.com

Spil spillet “Google-opoly” og skab en fremtid
Har du prøvet at spille brætspillet Monopoly? Nu skal du spille Google-opoly. Men jeg advarer dig på forhånd, fordi spillet handler ikke om penge, men om læring.

Jeg vil gerne introducere jer til én af mine helte: Sandra Romenska. Hun er en meget kreativ forsker og arbejder i forskningsenheden “Beyond Distance Research Alliance” på University of Leicester. Hun introducerede mig til denne sjove aktivitet på online konferencen “Learning Future Festival 2011”.

Google-opoly er en slags spil, hvor Google Maps indgår i spillet. Jeg tænker, at du kan bruge det, hvis du gerne vil have din deltagere involveret aktivt i at skabe scenarioer og visioner og skabe refleksion om fremtiden. Spillet kan også bruges af virksomheder, der vil arbejde med strategiudvikling og deling af visioner, men også af studerende og til efteruddannelse af undervisere.

Sandra åbnede denne aktivitet med at give os et link til en Google Map. I denne Google Map havde hun indsat nogle steder, som vi skulle “rejse” hen til, og på hvert sted var der spørgsmål, som vi skulle besvare. Når vi havde svaret på spørgsmålet, så kunne vi gå videre til næste sted. Sådan fortsatte vi gennem alle de indsatte steder. Vi skrev alle vores svar ned undervejs i et dokument og sendte det til sidst til Sandra. Sandra samlede derefter svarene i en online Wiki. Hun brugte “wetpaint”, som er et gratis Wiki værktøj på nettet.

Denne aktivitet kan bruges I online fjernundervisning, men også i aktiviteter, hvor man er fysisk sammen. Så kan du sætte deltagere sammen i grupper, hvor de sidder rundt om én computer og kan diskutere spørgsmålene. Hvis du bruger spillet i online fjernundervisning, så kan du bruge det som en opstart til en asynkron diskussion i jeres Learning Management System.

Instruktion til Google-opoly på nettet:
http://calfutures.files.wordpress.com/2011/10/creative-strategic-foresight-workshops-googleopoly-manual.pdf

CALF forskningsprojektets hjemmeside, se højre side af skærmen:
http://www2.le.ac.uk/departments/beyond-distance-research-alliance/projects/calf

 

Hvis du er lærer: Få ideer og download gratis undervisningsmateriale
Jeg vil gerne introducere danske lærere til denne hjemmeside, som er engelsk hjemmeside, der er lavet til engelske grundskolelærere. Hjemmesiden blev udgivet første gang for tolv år siden og bruges i dag af tusinder af lærere over hele verden. Hele hjemmesiden har mere end 2 GB gratis

materiale, der er uploadet af lærere og stillet til rådighed for andre lærere. Du finder materialer, som du kan hente inspiration i og bruge af. Jeg tror, at danske lærere vil finde den brugbar.

Her er linket til hjemmesiden http://www.primaryresources.co.uk/old/index.htm

 

Leg med ord i Wordle
Min lille ord collage handler om de ting, som vi arbejder med I Expect Learning. Det er lavet med Wordle. Det er virkelig sjovt at putte ord ind i denne “ordmaskine” og se hvilket billede, der kommer ud i den anden ende. Jeg tænker, at lærere kan bruge dette værktøj til at engagere elever i at lege med ord og have sjov med at lære stavning eller et sprog. Du kan også lave en collage med fejl i ordene og så bede eleverne om at lave deres egen collage, men med korrekt stavemåde og ordsammensætning.

Det er et  sjovt værktøj og du kan se det her: http://www.wordle.net

 

 

 

 

Min favorit App lige for tiden
I dette nyhedsbrev vil jeg henlede opmærksomheden på en gratis app, der hedder “Bamboo paper” fra Wacom. Hvis du har en pen til din iPad til at skrive på skærmen med, så kan du med denne app få dig en notesblok, hvor du også kan skrive  med farver.

En dag skulle jeg demonstrere hvordan online asynkrone diskussioner foregår i et Learning Management System, og så fandt jeg på at tegne det i Bamboo paper app. Fra Bamboo paper app kan du sende tegningen med e-mail og derefter kan du gemme den på din computer som .png fil og indsætte den som et foto i et word dokument, eller på en side i dit kursus i et Learning Management System.

 

Fra mine Tweets
On my gadget wish list: Lytro launches focus-free camera http://on.mash.to/osduXe
Follow me on Twitter

Er du interesseret i at få hjælp til e-læring?  så kontakt Expect Learning: anita@expectlearning.com Hjemmeside: www.expectlearning.com

Expect Learning er et konsulent firma, der tilbyder komplette løsninger indenfor e-læring.Vi har en stor viden om e-læringspædagogik og en solid erfaring i udvikling af e-læring og online undervisning. Vi kan hjælpe dig med tilrettelæggelse af din undervisning eller rådgive dine undervisere i at undervise online. Hvis du har brug for udvikling af tekniske løsninger til e-læring, så  har vi højt specialiserede samarbejdspartnere til at hjælpe dig. Du vil få hele pakken af strategisk, pædagogisk og teknisk hjælp, hvis du vælger at bruge Expect Learning til udvikling af din e-læring.

 

Share →